Smykker & accessories

Historien bag kærligheden

Kort fortalt!

Tilbage i 1300-tallet startede traditionen med at udveksle ringe som symbol på kærligheden, et symbol på at der var indgået en aftale mellem to mennesker. Historien menes at have startet i Nordafrika, at ringe blev flettet af siv og rør fra flodens bredder. Man kan hurtige regne ud af disse ringe ikke holdte i lang tid og senere hen begyndte man derfor at fremstille ringene af materialer som læder, knogler og elfenben.

Symbolikken?

Selve symbolikken bag vielsesringen? En ring er en cirkel og en cirkel er i princippet uendelig – ingen begyndelse og ingen ende. For Egypterne repræsenterer ringen evighed!  Man havde troet om at man kunne fange kærligheden i ringen for på den måde at gøre kærligheden uendelig. Romantisk på en gammeldags måde, dette har dog ændret sig. For senere hen blev en vielsesring et symbol på ejerskab – skræmmende! Men der er heldigvis sket rigtigt meget siden…..

I dag fremstilles vielsesringe ikke af siv, knogler og lign. mere men af mest af guld. De senere år er det mere og mere normalt at man benytter hvidguld til vielsesringe og sølv til forlovelsesringe.

Traditionerne?

Der er ikke mange traditioner man skal følge for at blive gift men selvfølgelig er der nogle få traditioner som mange vælger at følge. Det er med andre ord helt op til en selv og sin bedre halvdel hvordan man vil håndterer processen.

Er man forlovet siger man at brylluppet gerne skal forestå inden et år – i dag er der dog ikke særligt mange der følger dette. Man bliver viet når vejret og pengepungen er til det. Man ser også at nogle blot vælger at bærer en ring som symbol på samhørighed uden at blive viet hverken i kirken eller på rådhus.

Vælger man at blive viet?

Ja så er det meget normalt at det er gommen eller forloveren der fragter ringene til selve ceremonien og gerne i højre jakkelomme. Traditionens tro siger at ringen skal sidde på venstre hånd og der findes mange forskellige forklaringer på dette. Én af de mest brugte forklaringer er at ringens sidder tættest på hjertet. Højre hånd bruges når man afgiver troskabsløfte, når man vælger at forlove sig med henblik på at bliver gift.

Det er gommens eller forloverens opgave at bærer ringene til ceremonien.  Ringene bliver ikke sat på fingeren før selve vielsesceremonien er overstået, ringene er nemlig et symbol på at man tilhører hinanden. Traditionens tro siger at en forlovelsesring skal sidde på højrehånd og en vielsesring på venstre.

Det er vigtigt at understrege at kærlighed ingen regler har. Skal I giftes så gør som I har lyst til og behov for. Der er ingen der skal bestemme over jeres kærlighed. Mange synes det er romantisk at lave deres egne traditioner. Måske skal en kært familiemedlem bærer vielsesringene op til det kommende brudepar?

Previous ArticleNext Article