Bolig & indretning, Trends & tendenser

Rene linjer og Insta-hjem: Interiør med personlighed

Ligesom med alle andre trends og tendenser, så skifter de også, når det gælder interiør og indretning. Mange ser de brede trompetbukser og tænker med det samme på 1970’erne, og på samme måde kan tankerne henledes til tidligere årtier, når man ser et bestemt møbel eller i det mindste et møbel i en bestemt stil eller design.

Det er ikke kun møbler, men også pyntegenstande og nipsting, der tilhører en særlig tidsalder. Måske vil man i fremtiden se en Kähler-jubilæumsvase og tænke på 2014 og det vanvid, den vase medførte. Man kan også spekulere i, hvor længe mon trenden med Royal Copenhagen holder denne gang. Siden det blev grundlagt af Dronning Juliane Marie i 1775 har det haft sin storhedstid af flere omgange. Kombinationen af det kostbare unikke, håndlavede kunstværk og det klassiske, retro islæt giver et produkt, som går i spænd med nutidens tendenser, der i høj grad præges af individets higen efter at skille sig ud.

Dine møbler fortæller en historie

Vi tænker i høj grad over, hvordan vi præsenteres af lige netop de møbler, vi vælger at indrette vores hjem med. Der er meget lidt tilfældigt over, hvordan vores hjem ser ud – enten bevidst eller ubevidst. I dag er der f.eks. noget, der kaldes “Insta-hjem”, som betegner en helt særlig type indretning. Det er en indretning, der er præget af lyse nuancer, hvor detaljerne oftest udgøres af de nyeste trends og tendenser inden for nips og pyntegenstande. Det er f.eks. Kaj Bogensens trædyr, Kähler- og Lyngbyvaser og Kubus-stager.

Der er også de mere farverige hjem, som netop er en modreaktion til det farveløse og “rene” interiør. Her blandes farver, mønstre og stilarter i et virvar af charmerende kaos, som signalerer en devil may care-attitude, som er den diamentrale modsætning til de såkaldte “Insta-hjem”. Lad dig dog ikke narre, for denne type hjem er mindst lige så velovervejede og tilrettelagte som, for det er endnu en – bevidst eller ubevidst – måde til at skabe sin personlighed.

Vi vil have tidløse møbler og rene linjer

For dem, der ikke synes, de lægger meget tanke og overvejelse bag deres valg af møbler, viser tendensen dog noget andet. Mange danskere vælger nemlig i højere grad de tidløse møbler, der ikke er alt for farvede af tidens trends, så de kan holde i mange år og stadig være aktuelle. Det er især gældende for de flotte Haslev møbler, som er karakteriseret af sine rene linjer og danske design. Der er ikke så meget hokus pokus bare god kvalitet og solidt håndværk.

 

Previous ArticleNext Article