Bolig & indretning

Terrazzo trender

Engang var terrazzo først og fremmest gulvbelægning og en klassiker i rigtig mange trappeopgange. Sådan er det ikke mere. Nu finder materialet også vej ind i indretnings-universet. Det har været trendy i hele 2016, og materialet forventes at blive endnu mere trendy i 2017. Terrazzo er et meget smukt og udtryksfuldt materiale. Klassisk, elegant og hvis man ønsker det også meget farverigt. Terrazzo bliver fremstillet i mange spændende farver, som du nemt kan få til at matche den øvrige indretning. Terrazzo giver uanede muligheder i dit hjem, og du får med garanti noget, der adskiller sig fra standardindretning.

 

Terrazzo anvendt på andre måder

Det er ikke svært at forestille sig terrazzo brugt til fx bordplader, håndvaske, badekar, fontæner, havebænke og klassiske udendørsfigurer til haven. Sådan har det været længe. Mindre almindeligt er lamper, vaser, fyrfadsstager og frugtskåle. Men det vil med garanti blive mere og mere almindeligt. Vi kan jo godt lide at tage ting til os, som har været ude i kulden i mange år og så twiste det lidt – anvende det på andre måder og i andre sammenhænge. Terrazzo ses også som mønster på fx puder, tapet, toilettakser, notesbøger og tøj.

 

Terrazzo overhaler marmor

Vi kan vist godt komme afsted med at kalde Terrazzo for det nye marmor. Marmor har været moderne i længere tid, men spørgsmålet er, om ikke terrazzoen er i gang med at overhale den indenom. Terrazzo ér bare mere sprælsk, og hvert stykke er et unikt stykke håndværk. Der er en tilbøjelighed til, at udsmykningen og indretningen bliver mere vovet i farver og mønstre, hvor det hidtil har været forholdsvis neutralt at se på. Så hvad siger du – skal du ride med på den kalejdoskopiske bølge?

Previous ArticleNext Article