Smykker & accessories

Smykker er kærlighed

Vi kender alle den klassiske scene i film, hvor manden rækker kvinden en smykkeæske med en funklende ring, halskæde eller armlænke. Kvinden får et henført udtryk i øjnene og belønner sin elskede med et kys. Der er ikke et øje tørt. Smykket i den forede æske er temmelig sikkert et designersmykke. Et lækkert og eksklusivt stykke udsmykning til kvindekroppen. Smykker givet som gave til kæresten udtrykker kærlighed og vel også ønsket om at gøre kæresten smuk at se på. Få hende til at føle sig som noget særligt.

Feminine kvalitetssmykker
For diamonds are a girl’s best friend. Marylin Monroe havde ret. Kvinder elsker, om ikke diamanter, så i hvert fald smykker i bred forstand. Et smykke får de fleste kvinder til at føle sig mere feminine og måske oveni købet elegante. Det gør heller ikke noget, hvis det er lidt eksklusivt – i den dyre ende. Hvis hele sandheden skal frem. At der er et navn bag smykkerne fortæller os, at det er et kvalitetssmykke, vi sætter på fingeren eller i ørerne. Det har som alle andre designerting en signalværdi, som de færreste, der køber designersmykker, er helt ligeglade med.

Livsfase og valg af smykker
Al mode appellerer til det menneske, man er. Det samme gælder smykker. Valget af smykker knytter sig ofte til forskellige livsfaser. Det er sjældent at kvinder bibeholder samme stil og holdning til mode hele deres liv. De smykker, man ønsker sig til konfirmationen eller af sin første ungdomskæreste, er sjældent de samme, som man går med, når man er nået op i tyverne eller trediverne og har fået en klarere fornemmelse af, hvem man er som person. På den måde opstår der naturligt nye behov, som smykkedesignere kan reagere og designe ud fra.

Smykker og selvkærlighed
Smykker er ikke kun et udtryk for kærlighed mellem to mennesker. Det er også udtryk for selvkærlighed – at man hænger noget smukt om halsen og har lyst til at gøre sig selv smuk. Man pynter sig ikke kun for andre. Mange foretrækker unika-smykker, som ingen andre har. For at gøre udtrykket mere personligt og skille sig lidt ud fra mængden. Det kan mange kvinder godt lide. At have noget, som de andre endnu ikke har købt eller slet ikke kan købe, fordi der kun findes én af slagsen.

Previous ArticleNext Article