Smykker & accessories

Mand, stå ved dit smykke!

Går rigtige mænd med smykker? Det spørgsmål deler vandene både blandt mænd og kvinder. Nix, mener nogen. Selvfølgelig går mænd med smykker, mener andre – hvorfor dog ikke? Der findes jo masser af maskuline smykker, og helt ærligt, er den tid ikke forbi, hvor flertallet mener, at det kun er for kvinder og homoseksuelle? Og jo, det er den. Rigtig mange mænd og drenge kan godt lide at bære smykker. Ikke sjældent ligger der en pakke fra guldsmeden til HAM under juletræet eller ved siden af flaget på fødselsdagsmorgenbordet.

Selv drenge bærer smykker
Det mest almindelige herresmykke er og bliver et ur. Sådan har det traditionelt set altid været, i hvert fald når det gælder mænd i den ret modne alder. Altså ud over slipsenålen og manchetknapperne. Klassiske, maskuline smykker, der samtidig havde og har en funktion. Altså ikke udsmykning alene. Yngre mænd går også med ure, men er mere til ikke-klassiske halskæder og armbånd, eksempelvis knyttede eller i læder. Mange unge drenge og yngre mænd er påvirkede af mandlige sangere og modeller, der tit bærer smykker. Det er trendskabende, og drenge helt ned i 12-års alderen går med de samme smykker. For det er sejt og giver måske følelsen af at være lidt ældre. Måske kan det også være med til at imponerere pigerne lidt.

Smykker til modebevidste mænd
Det er sjældent, at mænd overpynter sig. De nøjes måske med et ur og et armbånd. Rigtig mange kvinder er vilde med, at deres kærester og mænd går med smykker men ikke for alt for mange, for så går den maskuline elegance fløjten. Less is more. Typisk er det modebevidste mænd, der vælger at bære smykker som en del af det samlede billede, de ønsker at tegne af sig selv. Der er stor efterspørgsel på smykker til mænd, fordi flere og flere bliver bevidste om, hvor fantastisk et supplement smykker kan være til det tøj, de går i. For det er jo ikke anderledes med de voksne mænd, end det er med de 12-årige drenge – de ønsker at sende de rigtige signaler til pigerne.

Maskuline og kraftfulde signaler
Det sidste skal naturligvis tages med et gran salt, for det handler først og fremmest om mænds egen identitetsfølelse. Mænd vælger typisk nogle kraftigere smykker, der sender maskuline og kraftfulde signaler, og på den måde underbygger smykkerne deres maskuline identitet. Så mand, stå ved dit smykke og vis verden, hvem du er.

Previous ArticleNext Article