Bolig & indretning

Ægget & Svanen

Arne Jacobsen har de fleste nok hørt om. Han er en af de bedst kendte danske designere, kendt og velrennomeret også i udlandet. Han var desuden en dygtig og berømt arkitekt, og han er manden bag det eksklusive Hotel Royal (i dag Radissson Blu Royal Hotel) i København. Det er verdens første designhotel, totalindrettet af Arne Jacobsen selv. Det var til SAS Royal Hotel, at han designede sine nok bedst kendte stole, Svanen og Ægget, der i dag er eftertragtede samlerobjekter i hele verden.

 

Værelse holdt i den oprindelige stil

Størstedelen af møblementet er blevet skiftet ud, så det er mere tidssvarende, og det kan man sige måske er lidt synd. Men værelse 606 er stadig indrettet, som Arne Jacobsen indrettede det i 1960 – de samme grønlige nuancer og de klassiske designikoner Svanen og Ægget. På billedet øverst ses også Dråben samt lænestole og sofa i den legendariske Serie 3300. Dråben blev fremstillet til hotellets snackbar og som sminkebordsstole, men kun i 40 eksemplarer. Heldigvis er den blevet relanceret og kan nu købes i både i læder, stof og plast.

 

Eksklusiv designoplevelse

Så hvis du skal på hotel i hovedstaden og ønsker dig en eksklusiv designoplevelse, er det værelse 606, du skal booke. MEN du skal nok ikke regne med, at det helt billigt. Når du så er der, bør du unde dig selv at spise i hotellets restaurant. Arne Jacobsen har designet selv bestikket, og rundt omkring i restauranten er der eksempler på hans fantastiske møbeldesign. Så frem med dankortet. Der venter dig en unik oplevelse.

Previous ArticleNext Article