Bolig & indretning

5 trends til hjemmet der har fået en renæssance

Det er blevet farligt at smide sit tøj og sine møbler ud, når trenden går en ny vej og noget nyt bliver moderne, for igen og igen er det set, at trends kommer igen. Det gør sig gældende for mode og det gør sig gældende for interiør. Her er der f.eks. fem trends inden for interiør, der har fået en renæssance de senere år.

LP’er og pladespillere

Nogle har haft fornøjelsen af de store flade skiver og den dertilhørende afspiller, da de var at finde i de fleste hjem i første omgang, andre kender dem kun, fordi de har hørt om dem fra deres forældre. De senere år er mange retroting kommet igen, det gælder bl.a. også LP’erne og pladespillerne. For nogle er de et indretningselement, mens de for andre igen har fået en praktisk funktion og rent faktisk bliver brugt.

Teaktræsmøbler

Fra omkring 2. verdenskrig og frem til 1970’erne var teaktræ det nye, spændende materiale at lave kommoder, borde, stole og reoler i. Der var minimum ét teaktræsmøbel at finde i langt de fleste danske hjem. I dag er det mest hos ældre mennesker og i genbrugsforretninger, der er store mængder teaktræ, men også hos den yngre generation er de flotte mørke og bastante møbler begyndt at vinde frem igen.

Kurvemøbler

Mange mener, det var Arne Jacobsen og hans kurvestol Skovsneglen, der i sin tid introducerede kurvemøbler til verden i 1925. I årene efter blev kurvemøbler et almindeligt fænomen, der især prægede trenden for møbler til udestuen og haven. Det er en trend, der er kommet tilbage on/off siden, men især de senere år har folk taget kurvemøblerne og deres charme til sig og fundet plads til dem i hjemmet igen.

Børge Mogensen-stole

Selvom det var helt tilbage i 1934, at Børge Mogensen blev uddannet møbelsnedker, så lever hans revolutionerende og innovative i bedste velgående. Især hans klassiske stole har vundet indpas og er blevet en fast del af indretningen i mange hjem, som bevidst vælger at indrette resten af hjemmet efter stolene og ikke omvendt.

Kaktusser

De små stikkende planter, der er kendt for at være nærmest umulige at slå ihjel, passer godt ind i den hektiske hverdag og de stramme tidsplaner, som dominerer de fleste husholdninger i dag. Noget skal prioriteres fra, og det bliver oftest de nøje pasningen af hjemmets flora, så derfor er kaktussen blevet et godt alternativ og kan findes i mange hjem i mange forskellige former og størrelser.

Previous ArticleNext Article